divendres, 15 d’abril de 2016

PREPARACIÓ PSICOLOGICA - UN ENFOC

Quan es va començar a gestar l'idea d'anar-hi ens vam trobar que tots els companys que formàvem el grup mai havíem estat junts a una mateixa expedició, de fet alguns de nosaltres no havíem participat mai en una.

Diuen els que hi han anat que una expedició es com un petit mon els límits del qual son el perímetre de camp on ets. Allà on hi ha les tendes, els companys, els cuiners i els sherpes, potser alguna expedició tingui el seu camp base a prop i permeti convertir aquest petit mon en dos petits pobles però si no hi ha cap altre expedició el mon es redueix durant quinze dies a 12 persones, 12 persones que hauran de posar-se d'acord amb mil situacions, on viuran plegades situacions difícils en un un entorn aïllat.

Aquest aïllament comporta una convivència molt estreta, el que comporta com totes les convivències moments difícils que s'ha de gestionar de la millor forma en benefici de l'expedició i de les relacions interpersonals, tanmateix si es pot aconseguir que la relació entre tots sigui encara millor al tornar que al marxar, ja seria un èxit total.

Pensant en tot això, per haver-ho viscut una amiga nostra amb molta experiència en expedicions, psicòloga de professió, ens va voler ajudar en aquests aspectes orientant-nos en dos grans apartats. Per una banda tornant d'una sortida aprofitant després de dinar una xerrada amb consells de relació interpersonal acompanyats d'un document recordatori i per altre banda una sessió per conèixer tècniques de relaxació amb dos tècniques diferents.

El document de consell d'ajuda en el pla interpersonal està enfocat a intentar no deteriorar una situació difícil per un costat dient les coses de forma positiva i per altre aprofitar estones on som tots per fer pinya amb jocs o bromes.

Uns dies després vam fer les pràctiques de tècniques de relaxació, Tapping i mètodes per assolir la relaxació del cos estan més orientades en aquell temps que et pots trobar a un camp alt on necessites preservar tota la teva força mental pel dia següent i no perdre-la pensant en coses negatives. La relaxació si més no com a mínim et treu (o intenta) ficar-te el cap en un altre lloc i objectivar en la mesura del possible la situació.

Acompanyats d'una veu que ens anava indicant com havíem d'anar relaxant cada part del cos crec que vam aconseguir relaxar-nos prou, la sessió de tapping també va ser molt interessant tot i que te la complicació de recordar els punts de tapping.

En fí, un aspecte important del que havíem sentit parlar sovint i que estic segur que amb aquests senzills consells millorarem la nostra estada allà, allà o on sigui!

1 comentari: